ΣΑΚ

ΣΑΚ

 

Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Κύπρου σε συνεργασία με την MUSKITA Aluminium Industries Ltd ανακοινώνουν την έναρξη Επιμορφωτικού Χαρακτήρα Επισκέψεων και Σεμιναρίων στις Εγκαταστάσεις Παραγωγής της Εταιρείας με έδρα τη Λεμεσό, τα οποία θα πραγματοποιούνται κάθε δύο εβδομάδες, ημέρα Τετάρτη, ώρα έναρξης στις 09:00, διάρκειας 3 ωρών.

Γενικές πληροφορίες
Τα Σεμινάρια / Επισκέψεις είναι ειδικά στοχευμένα και διαμορφωμένα για Αρχιτέκτονες.
Οι Αρχιτέκτονες δεν θα υπερβαίνουν τα 8-10 μέλη ανά εκδήλωση.
Θα δίδεται ενημερωτικό υλικό και ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων.
Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Πιστοποιητικό Συμμετοχής
Σε κάθε μέρος θα υπάρχει συζήτηση / θα είναι ανοικτό για απορίες.

Διάρθρωση σεμιναρίων ∙ επισκέψεων
Α’ Mέρος ∙ Θεωρητική κατάρτιση
(διάρκεια 1 ώρα)
• Ταυτότητα εταιρείας (δυνατότητες, τεχνολογία)
• Αλουμίνιο (από την εξόρυξη μέχρι το προφίλ)
• Επεξεργασία επιφάνειας (ανοδίωση, βαφή, σουμπλιχρωμία)
• Νομοθεσία (Κανονισμοί CPR 305, CE, DOP)
• Εξαρτήματα ∙ Μηχανισμοί
• Υαλοπίνακες ∙ ιδιότητες, συντελεστές, υπολογισμός βάρους
• Σύγχρονα συστήματα αλουμινίου Muskita
• Ειδικές κατασκευές ∙ εξειδικευμένοι υπολογισμοί

Β’ Mέρος ∙ Επεξήγηση παραγωγικής διαδικασίας (διάρκεια 1 ώρα)
• Ξενάγηση στον χώρο παραγωγής και επεξήγηση των διαφόρων διαδικασιών
• Ενημέρωση για προτεινόμενες λύσεις στο Τμήμα Εξαρτημάτων & Μηχανισμών και στο Τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης

Γ’ Mέρος ∙ Παρουσίαση συστημάτων κουφωμάτων και άλλων προϊόντων (διάρκεια 1 ώρα)
• Παρουσίαση των τελευταίων συστημάτων αλουμινίων, όσον αφορά τις δυνατότητες των κατασκευών και τις προτεινόμενες λύσεις που προσφέρονται
• Δυνατότητες συνδυασμού προϊόντων
• Οικονομοτεχνική συσχέτιση

Στόχος – Προσδοκόμενα Αποτελέσματα
Οι Αρχιτέκτονες με το πέρας των Σεμιναρίων / Επισκέψεων να είναι σε θέση να αναγνωρίζουν τις βασικές αρχές προδιαγραφών, να αναζητούν και να προδιαγράφουν ή/και να ανατρέχουν σε ειδικές βάσεις δεδομένων ή/και σε συγκεκριμένες πηγές για πληροφορίες. Να είναι σε θέση να κατανοούν τις διαδικασίες παραγωγής και φινιρισμάτων και τι αντίκτυπο έχουν στο πεδίο της Αρχιτεκτονικής. Να επιλέγουν το κατάλληλο σύστημα σύμφωνα με οικονομοτεχνικά κριτήρια για εφαρμογή στο έργο τους και να αξιοποιήσουν την δυνατότητα που προσφέρει η βιομηχανία MUSKITA για εξειδικευμένες λύσεις και κατασκευές. Να ανατρέχουν σε ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων online ή/και σε δεδομένα και έγγραφα που θα τους δοθούν και θα επεξηγηθούν την ημέρα της επίσκεψης.

Έναρξη
Τετάρτη, 29 Μαΐου 2019
Τα Σεμινάρια θα πραγματοποιούνται ανά δεκαπενθήμερο, ημέρα Τετάρτη.

Δηλώσεις συμμετοχής
μέσω του συνδέσμου  https://forms.gle/HAdQqpAYYfDBL3pE9 
Προτεραιότητα με βάση την ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής

 

 

 

Muskita seminar01

Muskita seminar02 

 


Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας προσφέρει υποτροφίες για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 για το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Υπολογιστικός Σχεδιασμός και Ψηφιακή Κατασκευή με κριτήρια ακαδημαϊκής επίδοσης και αποδεδειγμένης εμπειρίας στο γνωστικό αντικείμενο. Καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων: 1η Ιουνίου 2019.

Το νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στον Υπολογιστικό Σχεδιασμό και την Ψηφιακή Κατασκευή προσφέρεται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Ίνσμπρουκ, Ινστιτούτο Πειραματικής Αρχιτεκτονικής Hochbau στην Αυστρία (http://www.exparch.at/). Το πρόγραμμα διερευνά την εφαρμογή των υπολογιστικών εργαλείων στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, σε μια προσπάθεια επαναπροσδιορισμού της σχέσης σχεδιαστικής πρόθεσης και κατασκευαστικού αποτελέσματος. Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν ικανότητες στον υπολογιστικό σχεδιασμό και να αποκτήσουν πρακτική εμπειρία σε σύγχρονες μεθόδους ψηφιακής κατασκευής, εμπλουτίζοντας ταυτόχρονα την κριτική και δημιουργική τους σκέψη. Το πρόγραμμα στοχεύει επίσης στην προώθηση της έρευνας σε διεθνές επίπεδο μέσω της συνεργασίας με το Ρομποτικό Εργαστήρι (REXLAB) του Ινστιτούτου Πειραματικής Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου του Ίνσμπρουκ. Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα έχουν έτσι την δυνατότητα να γίνουν μέλη της παγκόσμιας ερευνητικής κοινότητας υπολογιστικού σχεδιασμού και ψηφιακής κατασκευής, ενός ραγδαία αναπτυσσόμενου κλάδου, σημαντικού για την παραγωγή του κτισμένου περιβάλλοντος.
Για περισσότερες Πληροφορίες: https://www.arc.unic.ac.cy/computationaldesign/ 

MSc CDDF Poster 02

 

MSc in Computational Design and Digital Fabrication
The University of Nicosia offers scholarships for the academic year 2019-2020 for the MSc in Computational Design and Digital Fabrication on the basis of academic merit and background experience. Application deadline: 1st of June 2019.

The new MSc in Computational Design and Digital Fabrication is offered in collaboration with the University of Innsbruck, Institute for Experimental Architecture Hochbau in Austria (http://www.exparch.at/). The programme explores the relationship between computational tools and architectural design, in an effort to attain a new insight into the relationship between design intent and built form. Prospective participants will have the opportunity to develop computational design skills and acquire hands on cutting-edge fabrication experiences, while cultivating analytical and creative thinking on the applications of computation in design. Furthermore, the programme aims at promoting international exchange of research knowledge, through the connection to the University of Innsbruck and its Robotic Lab (REXLAB) at the Institute for Experimental Architecture. The programme offers a very promising employment outlook while encouraging participants to become part of the global community of applied computational research and digital fabrication, a growing industry increasingly important for the production of the built environment.
For More Information: https://www.arc.unic.ac.cy/computationaldesign/ 

 

 

Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Κύπρου με έδρα τη Λευκωσία ανακοινώνει θέση εργασίας Επιστημονικού Συνεργάτη - Λειτουργού, για τις ανάγκες διεκπεραίωσης των εργασιών του.

Δικαίωμα υποβολής
◦ Πανεπιστημιακό Δίπλωμα στο κλάδο Αρχιτεκτονικής.
◦ Τουλάχιστον πέντε (5) χρόνια πείρα άσκησης του επαγγέλματος.

Προσόντα
◦ Εμπειρία και γνώση θεμάτων που απασχολούν τον κλάδο Αρχιτεκτονικής στη Κύπρο και το εξωτερικό.
◦ Άριστη γνώση της Πολεοδομικής Νομοθεσίας.
◦ Πολύ καλή γνώση της Ελληνικής και Αγγλικής γλώσσας.
◦ Άριστη γνώση λογισμικών προγραμμάτων Microsoft Office 365 (word, excel, PowerPoint, outlook) σε περιβάλλον δικτύου.
◦ Καλή γνώση χρήσης κοινωνικών δικτύων.
◦ Ευκολία και άνεση επικοινωνίας με Αρμόδιες Αρχές, άλλες Υπηρεσίες, κοινωνικά σύνολα.
◦ Ευκολία έκφρασης και άνεσης παρουσίασης σε πλατύ κοινό.
◦ Ακεραιότητα χαρακτήρα, οργανωτική και διοικητική ικανότητα, πρωτοβουλία, ευθυκρισία, υπευθυνότητα και ικανότητα αποτελεσματικής συνεργασίας.
◦ Εμπειρία σε μελέτη και υποβολή προτάσεων για συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα θα θεωρηθεί ως πλεονέκτημα.
◦ Προηγούμενη συμμετοχή σε Επιτροπές του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Κύπρου και ΕΤΕΚ δυνατό να θεωρηθεί ως πλεονέκτημα.

Βασικά Καθήκοντα
◦ Διεκπεραίωση αποφάσεων, υλοποίηση του προγράμματος που θέτει το Διοικητικό Συμβούλιο σε σχέση με τη λειτουργία, τους στόχους και το ρόλο του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Κύπρου.
◦ Ετοιμάζει και υποβάλλει εισηγήσεις, μελέτες, αναφορές και διεξαγάγει τη συνεπαγόμενη αλληλογραφία για θέματα της αρμοδιότητας του.
◦ Συντονίζει την εφαρμογή και παρακολούθηση των σχετικών Νομοθεσιών, Κανονισμών, Εγκυκλίων και Οδηγιών που διέπουν στο επάγγελμα του Αρχιτέκτονα.
◦ Επικοινωνεί, αντιπροσωπεύει και συνεργάζεται με Αρμόδιες Αρχές, άλλες υπηρεσίες, Οργανώσεις για την προαγωγή των στόχων του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Κύπρου.
◦ Παρακολουθεί Ευρωπαϊκά Προγράμματα που εμπίπτουν στο κλάδο αρχιτεκτονικής.
◦ Συμμετέχει στις συνεδρίες του Διοικητικού Συμβουλίου.
◦ Συμμετέχει στη λειτουργία και συντονισμό των Επιτροπών του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Κύπρου.
◦ Επικοινωνεί με τα μέλη του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Κύπρου.
◦ Παρέχει διοικητική υποστήριξη στη διοργάνωση Συνεδρίων, Ημερίδων και άλλων εκδηλώσεων.
◦ Συνδράμει στη καθημερινή λειτουργία του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Κύπρου.
◦ Εκτελεί οποιαδήποτε άλλα συναφή καθήκοντα του / της ανατεθούν.

Διαδικασία Υποβολής Ενδιαφέροντος
◦ Βιογραφικό Σημείωμα
◦ Συμπληρωθεί η σχετική επισυναπτόμενη Αίτηση Πρόσληψης.
◦ Υποβληθούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
◦ Υποβληθούν μέσω συμβατικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση, Στασικράτους 24, γραφεία 201-202, 1065, Λευκωσία.
◦ Παράδοση στα γραφεία του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Κύπρου.
◦ Προθεσμία υποβολής ενδιαφέροντος μέχρι 3 Ιουνίου 2019
◦ Όλες οι αιτήσεις θα θεωρηθούν εμπιστευτικές.

 

 

Monday, 20 May 2019 06:07

Θερινό Εργαστήρι 2019

 

Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Κύπρου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας Τμήμα Αρχιτεκτονικής ανακοινώνουν τη διοργάνωση του Θερινού Εργαστηρίου 2019, με τίτλο «Σμιλεύοντας το ΧΩΡΟ_Υβριδική κατασκευή στις Πλάτρες». Οι εργασίες του Θερινού Εργαστηρίου θα διεξαχθούν στις Πλάτρες από τις 2 έως 12 Ιουλίου 2019.

Το Θερινό Εργαστήρι του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Κύπρου διοργανώνεται ετησίως εκ’ περιτροπής, από όλα τα Αρχιτεκτονικά Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Κύπρου και αποτελεί σημαντικό εκπαιδευτικό γεγονός. Η διοργάνωση δίνει την ευκαιρία σε αριθμό Φοιτητών και νέων Αρχιτεκτόνων, που φοιτούν ή εργάζονται στην Κύπρο και στο εξωτερικό, να ασχοληθούν με τον σχεδιασμό και την κατασκευή. Οι συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια του Εργαστηρίου έχουν την δυνατότητα να εμπλακούν σε όλα τα στάδια της διαδικασίας, που αρχίζει από τη σύλληψη της αρχικής ιδέας, την επεξεργασία ψηφιακών μέσων σχεδιασμού και αναπαράστασης, τη διαχείριση υλικότητας και ολοκληρώνεται με την υλοποίηση της τελικής κατασκευής στον χώρο που επιλέγεται.

 

 instagram-social media posts -09

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
• Το Εργαστήρι απευθύνεται σε νέους Αρχιτέκτονες και Φοιτητές Αρχιτεκτονικών Σχολών που φοιτούν σε Πανεπιστήμια της Κύπρου και του εξωτερικού.
• Το Εργαστήρι θα μπορεί να φιλοξενήσει 25 έως 30 φοιτητές και νέους Αρχιτέκτονες
• Διαμονή και ημιδιατροφή προσφέρεται χωρίς χρέωση από το Κοινοτικό Συμβούλιο Πλατρών στο ξενοδοχείο Forest Park, εξαιρουμένου του σαββατοκύριακου που μεσολαβεί.
• Κόστος συμμετοχής €60
• Δικαίωμα υποβολής συμμετοχής μέχρι Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2019.
• Φοιτητές και νέοι Αρχιτέκτονες που θα επιλεγούν θα ειδοποιηθούν γραπτώς την Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2019.
• Οι επιλεγέντες θα πρέπει καταβάλουν το κόστος συμμετοχής μέχρι την Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019.
• Υποβολή συμμετοχής https://forms.gle/aAQUjgqTVSDQxAKv5 

Για πλήρη ενημέρωση επισυνάπτονται έγγραφα, στα οποία περιγράφονται οι στόχοι, το πρόγραμμα εργασιών του Θερινού Εργαστηρίου 2019.

 

workshop posters and postcards -04

 

 

 

 

 

 

Συμφωνία Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Κύπρου με MUSKITA Aluminium Industries Ltd

Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Κύπρου ως μη κερδοσκοπικός Οργανισμός έχει προχωρήσει τα τελευταία χρόνια στην υιοθέτηση χορηγικής πολιτικής, έτσι ώστε, να διασφαλίζει την οικονομική του υπόσταση και δυναμική για να είναι εφικτή η υλοποίηση των στόχων που υπηρετεί. Ενόψει αυτού, το Διοικητικό Συμβούλιο προχώρησε σε σχέδιο δράσης, το οποίο προνοούσε την εξασφάλιση χορηγιών από Εταιρείες ή Οργανισμούς, οι οποίοι θα εκδήλωναν το ενδιαφέρον τους για να ενταχθούν στο πλάνο δράσης του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Κύπρου της επόμενης τριετίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Κύπρου κατόπιν αξιολόγησης των οικονομικών προτάσεων που έχουν υποβληθεί ανακοινώνει ότι, έχει προσέλθει σε γραπτή συμφωνία με την εταιρεία MUSKITA Aluminium Industries Ltd και θα είναι «Μέγας Χορηγός Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Κύπρου» για την χρονική περίοδο 2019 έως 2021. Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Κύπρου εκφράζει θερμές ευχαριστίες στην Διεύθυνση της Εταιρείας για την στήριξη, η οποία συνεργασία θα είναι ανταποδοτική, χρήσιμη και από τις δύο πλευρές. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα ανακοινωθεί σειρά επιμορφωτικού χαρακτήρα Σεμιναρίων για τους Αρχιτέκτονες – μέλη.

 

Εταιρικό προφίλ
MUSKITA Aluminium Industries Ltd

Mε ιστορία 60 ετών και με μια ομάδα κορυφαίων επαγγελματιών στον τομέα τους, η Κυπριακή βιομηχανία MUSKITA καινοτομεί στο σχεδιασμό και στην παραγωγή προφίλ και συστημάτων αλουμινίου. Ως μια από τις πιο τεχνολογικά προηγμένες επιχειρήσεις στον κλάδο της παγκοσμίως, εξάγει προϊόντα σε πάνω από 25 χώρες, προσφέροντας λύσεις για όλες τις αρχιτεκτονικές κατασκευές ακόμη και για τις πιο εξατομικευμένες απαιτήσεις. Με σύγχρονες καθετοποιημένες μονάδες παραγωγής στην Κύπρο εξασφαλίζει μέγιστη ευελιξία και τη δυνατότητα να προσφέρει προϊόντα αλουμινίου μοναδικού σχεδιασμού, με εξαιρετικούς χρόνους παράδοσης, ανταποκρινόμενη στις υψηλότερες απαιτήσεις των Ευρωπαϊκών προτύπων ποιότητας. Με αφοσίωση στην ικανοποίηση των πελατών της και την πιστή εφαρμογή όλων των ελέγχων ποιότητας, η ΜUSKITA έχει θέσει τον πήχη ψηλά προσφέροντας προϊόντα που ξεπερνούν κάθε προσδοκία.

 

 

 Muskita CAA2

 

 

 

Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Κύπρου διοργανώνει το ετήσιο Party Γνωριμίας Φοιτητών και νέων Αρχιτεκτόνων 2019, το οποίο απευθύνεται σε όλη την αρχιτεκτονική κοινότητα, φοιτητές, νέους και παλαιότερους Αρχιτέκτονες, με σκοπό την μεταξύ τους γνωριμία και διασκέδαση.

Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019
Ώρα έναρξης 20:00
The Living Room (Λεωφ. Ευαγόρου 31α 1066 Λευκωσία)
Τιμή Εισόδου €5

 

Party 2019 Α18

 

 

Το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Frederick, σε συνεργασία με το Τμήμα Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων, διοργανώνει την 8η ετήσια εκδήλωση παρουσίασης των Σπουδαστικών Ερευνητικών Εργασιών: "Αποτύπωση και Κατασκευαστική Ανάλυση Μνημείων". Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019, στις 6:45 μ.μ. στο Πανεπιστήμιο Frederick στη Λευκωσία, στην αίθουσα τελετών «Τάσος Παπαδόπουλος».

Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Πρόεδρος του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Frederick, Καθηγητής Παναγιώτης Τουλιάτος. Οι εργασίες που θα παρουσιαστούν αφορούν στην αποτύπωση και κατασκευαστική ανάλυση των Ναών:

Ξυλόστεγος Ναός του Αγίου Σωζόμενου στη Γαλάτα
Ξυλόστεγος Ναός του Αγίου Γεωργίου στη Γαλάτα
Ναός της Αγίας Μαρίνας Κισσού στο Πήλιο

Οι ερευνητικές αυτές εργασίες, πραγματοποιούνται μέσω της στενής και πολυετούς συνεργασίας του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Frederick με το Τμήμα Αρχαιοτήτων. Η μεθοδολογία προσέγγισης του αντικειμένου των εργασιών βασίζεται στο τρίπτυχο «Εξέταση - Διάγνωση - Θεραπεία». Ένας αρχιτέκτονας προτού φτάσει σε προτάσεις αποκατάστασης ενός ιστορικού κτιρίου («Θεραπεία»), θα πρέπει πρώτα να αποτυπώσει τα γεωμετρικά και τεχνικά του χαρακτηριστικά, τις βλάβες και τις φθορές του και να αποκαλύψει την κατασκευαστική του δομή («Εξέταση») και σε δεύτερο στάδιο να αντιληφθεί και καταγράψει την αιτιολογία βλαβών, αστοχιών και φθορών («Διάγνωση»).

 

 

Tuesday, 26 March 2019 07:16

Bauhaus Open House

 

Με αφορμή τα 100 χρόνια Bauhaus, το Ινστιτούτο Γκαίτε Κύπρου διοργανώνει μια σειρά εκδηλώσεων με τίτλο Bauhaus Open House, που ξεκινούν με δύο εκθέσεις με τίτλο "bauhaus imaginista – collected research" και "Φοίβος Πολυδωρίδης – αντιπρόσωπος του Κυπριακού Μοντερνισμού" οι οποίες θα πραγματοποιηθούν από τις 27 Μαρτίου μέχρι 19 Απριλίου 2019.

Στα εγκαίνια των εκθέσεων την Τετάρτη 27 Μαρτίου στις 8μμ θα γίνει σύντομη συζήτηση, μεταξύ των Αρχιτεκτόνων Αλέξη Παπαδόπουλου και Φοίβου Πολυδωρίδη, για την αρχιτεκτονική στην Κύπρο μέσα από τα χρόνια. Ακολούθως θα πουν λίγα λόγια ο Grant Watson, επιμελητής του bauhaus imaginista, και ο Luca Frei, που σχεδίασε την κατασκευή για την περιοδική έκθεση. Τέλος, το Σύνολο Σύγχρονης Μουσικής Chronos θα παίξει σύγχρονα έργα Ευρωπαίων συνθετών από την εποχή του Bauhaus.

"bauhaus imaginista – collected research"
Το bauhaus imaginista – collected research είναι ένα μεγάλο διεθνές εγχείρημα με αφορμή την 100ή επέτειο της Σχολής. Εστιάζει στην παγκόσμια διάδοση και υποδοχή του Bauhaus και των πολύ διαφορετικών εξελίξεων της ιστορίας του πέρα από τα σύνορα της Ευρώπης. Το Bauhaus είχε εξαρχής διεθνή προσανατολισμό. Σπουδαστές και καθηγητές έρχονταν από όλη την Ευρώπη και την Ασία για να ενταχθούν στη Σχολή. Το Bauhaus χαρακτηριζόταν από ετερογένεια και κατά καιρούς υιοθέτησε ιδέες του κινήματος Arts and Crafts, του σοσιαλισμού, του κομμουνισμού και του σπιριτουαλισμού, του σοβιετικού κονστρουκτιβισμού και του Neues Bauen. Το 1933 το Bauhaus ανέστειλε τη λειτουργία του όταν εθνικοσοσιαλιστές διέλυσαν τη Σχολή με τη βία. Τότε πολλά από τα μέλη της αναγκάστηκαν να φύγουν από τη Γερμανία. Κατά συνέπεια, το πνεύμα του Bauhaus έφτασε και σε χώρες και πολιτισμούς εκτός των συνόρων της Ευρώπης. Σε συνεργασία με επιστήμονες από τη Βραζιλία, την Κίνα, την Ινδία, την Ιαπωνία, το Μαρόκο, τη Νιγηρία, τη Ρωσία και τις ΗΠΑ, το bauhaus imaginista παρουσιάζει αυτή τη διάδοση των ιδεών του Bauhaus σε διάφορα μέρη του κόσμου. Η έκθεση εμπεριέχει ιδέες, έρευνα, και καταγραφή του bauhaus imaginista. Η κατασκευή που σχεδίασε ο καλλιτέχνης Luca Frei για την περιοδική έκθεση bauhaus imaginista –εν μέρει γλυπτό, εν μέρει αρχιτεκτονική δομή της έκθεσης– έχει σκοπό να λειτουργήσει ως χώρος ανάγνωσης όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να ασχοληθούν με τα διάφορα επίπεδα του εγχειρήματος. Μεταξύ αυτών, είναι το ερευνητικό υλικό των επιμελητών, τα κείμενα και το φωτογραφικό υλικό, που σχετίζονται με τα τέσσερα κεφάλαια, καθώς και το υλικό τεκμηρίωσης του διεθνούς προγράμματος bauhaus imaginista του 2018. Κεντρική θέση στην εγκατάσταση αυτή έχει ένας τερματικός Η/Υ, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να ξεφυλλίσουν το διαδικτυακό περιοδικό του bauhaus imaginista και να εξατομικεύσουν τις εντυπώσεις τους από αυτό εκτυπώνοντας κειμενικό ή φωτογραφικό υλικό και συγκεντρώνοντάς το σε φακέλους που θα διατίθενται. Ένα ξεχωριστό πρόγραμμα ταινιών θα παρουσιάσει νέες αναθέσεις έργων σε σύγχρονους καλλιτέχνες και ερευνητές πάνω σε θέματα και ιστορικές εξελίξεις του Bauhaus. Ανάμεσά τους είναι ο Zvi Efrat, o Kader Attia, η Otolith Group και η Wendelien van Oldenborgh.

"Φοίβος Πολυδωρίδης – αντιπρόσωπος του κυπριακού μοντερνισμού"
Ο αρχιτέκτονας Φοίβος Πολυδωρίδης, που ζει στη Λεμεσό, είναι ανάμεσα στους μοντερνιστές αρχιτέκτονες της Κύπρου. Τα έργα του Πολυδωρίδη που παρουσιάζονται σε αυτή την έκθεση, σκοπό έχουν να δημιουργήσουν μια σύνδεση μεταξύ της αρχιτεκτονικής στην Κύπρο και του κινήματος του Bauhaus.

Ομάδα επιμέλειας: Γραφείο Γιώργου Χατζηχρίστου
Διευθύνων: Γιώργος Χατζηχρίστου
Υπεύθυνο άτομο: Μαρία Γιαννακού
Ομάδα: Μαρία Γιαννακού, Έλλη Μαλαμπανίδου, Χριστίνα Γαλανού, Αναστάσης Μπαλαμπανίδης, Έλενα Καπακιώτου, Γιώργος Χατζηχρίστου.
Συνεργάτης: Αλέξης Παπαδόπουλος
Σάρωση: Αλέξης Παπαδόπουλος, Φειδίας Παυλίδης, Μαρία Γιαννακού
Υλικό: αρχείο Φοίβου Πολυδωρίδη

Ο Grant Watson είναι επιμελητής και ερευνητής από το Λονδίνο. Στα πιο πρόσφατα του πρότζεκτ ανήκουν το “How We Behave with If I Can’t Dance” στο Άμστερνταμ. Σε κινηματογραφημένες συνεντεύξεις που έλαβαν χώρα σε πόλεις όπως το Λονδίνο, το Σάο Πάολο, τη Βομβάη και το Λος Άντζελες, εξετάστηκαν ερωτήματα γύρω από τη ζωή και την πολιτική. Ανάμεσα σε άλλα πρόσφατα πρότζεκτ που επιμελήθηκε ανήκουν τo “Practice International” που παρουσιάστηκαν στο Iniva του Λονδίνου, το Iaspis της Σουηδίας και το Casco της Ολλανδίας, το “Keywords” στο Tate Liverpool καθώς και οι ερευνητικές συνεργασίες Practice International και Tagore, Pedagogy and Contemporary Visual Cultures, οι οποίες ασχολούνται με διακρατικά ερωτήματα μέσα από την τέχνη. Επιπλέον, ο Watson ανέπτυξε πολυάριθμα μεγαλεπίβολα έργα σε σχέση με υφάσματα και την ιστορία της κλωστοϋφαντουργίας, σε σχέση με τη σύγχρονη τέχνη. Ο Watson διετέλεσε Ανώτερος Επιμελητής στο “Institute of International Visual Arts” στο Λονδίνο (2010-2014), Επιμελητής στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Αμβέρσας (2006-2010) και Επιμελητής Εικαστικών Τεχνών στο Project, Δουβλίνο (2001-2006).

Ο Luca Frei, γεννήθηκε το 1976 στο Λουγκάνο της Ελβετίας. Σήμερα ζει και εργάζεται στο Μάλμο της Σουηδίας. Το έργο του, το οποίο περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα μέσων όπως το σχέδιο, το κολάζ, η ζωγραφική, η εγκατάσταση, το βίντεο και η φωτογραφία, εξελίσσονται συχνά ως απάντηση σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο, υπό μορφή αρχιτεκτονικών παρεμβάσεων, αφηγηματικών περιβαλλόντων ή εκθεσιακών δομών, που καλούν το κοινό για συμμετοχή και διάλογο. Οι θεματικές του περιλαμβάνουν τη μέτρηση του χρόνου, τη σχέση μεταξύ σώματος και αρχιτεκτονικής και την αντιπαράθεση ιδιωτικού και δημόσιου χώρου. Είναι αναπληρωτής καθηγητής για προπτυχιακές σπουδές στη Σχολή Εικαστικών Τεχνών και στη Βασιλική Ακαδημία Καλών Τεχνών της Δανίας, στην Κοπεγχάγη. Ο Frei είχε ατομικές εκθέσεις στη Barbara Wien στο Βερολίνο, στο Kunsthaus Glarus, στο Bonner Kunstverein και στο Lunds Konsthall. Συμμετείχε επίσης στις μπιενάλε στο Κάιρο, στην Πράγα και στην Κωνσταντινούπολη, καθώς και σε εκθέσεις στο Edinburgh City Art Centre, Van Abbemuseum in Eindhoven, Centre Pompidou στο Παρίσι και Moderna Museet στη Στοκχόλμη. Πρόσφατα, είχε εκθέσεις στο Malmö Konsthall, την Azkuna Centroa Bilbao, την Tate Liverpool, τη ΜΗΚΑ, την Αμβέρσα και το Nottingham Contemporary. Για το Corresponding With ο Luca Frei σχεδιάζει μια παρουσίαση ή καλλιτεχνική εντύπωση της έκθεσης για το Bauhaus, η οποία δημιουργήθηκε το 1931 στην Ακαδημία Τεχνών του Τόκιο από τον Renshichiro Kawakita σε συνεργασία με τον Takehiko Mizutani. Η παρουσίαση θα περιλαμβάνει μια γλυπτική εγκατάσταση με φωτογραφική τεκμηρίωση καθώς και με ηχητικό στοιχείο. Ο Frei θα δημιουργήσει και τα σχέδια για τα έπιπλα που είναι μέρος της έκθεσης.

Bauhaus Open House – Σειρά εκδηλώσεων

Ημέρα & ώρα εγκαινίων: Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019 - 8μμ
Ώρες λειτουργίας Έκθεσης: Πέμπτη 28 Μαρτίου – Παρασκευή 19 Απριλίου 2019, Δευτέρα – Παρασκευή 10:00 – 12:00 και 16:00 – 20:00
Χώρος: Αίθουσα εκδηλώσεων, Goethe-Institut Zypern, Λεωφ. Μάρκου Δράκου 21, 1102, Λευκωσία
Γλώσσα: Γερμανικά, Αγγλικά, Ελληνικά
Είσοδος Ελεύθερη
Πληροφορίες: +357 22 674606 - This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Bauhaus – μοντέλο και μύθος: Προβολή ταινίας
Πέμπτη 28.03. στις 20:00 στο Ινστιτούτο Γκαίτε Κύπρου

Συνέδριο Bauhaus
Τετάρτη 03.04. στις 17:30 στο Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Bauhaus και χορός - Παράσταση χορού και προβολή ταινίας
Πέμπτη 11.04. στις 20:00 στη Στέγη Χορού Λευκωσίας

 

 


 

 

BAUHAUS OPEN HOUSE
Exhibitions on the occasion of 100 years of Bauhaus

On the occasion of 100 years of Bauhaus, the Goethe-Institut Cyprus is organizing a series of events called Bauhaus Open House, starting with two exhibitions "bauhaus imaginista – collected research" and "Fivos Polydorides – representative of Cyprus modernism" from the 27th of March until the 19th of April 2019.

At the exhibition opening on Wednesday 27th of March at 20:00, a short discussion will take place between architect Alexis Papadopoulos and Fivos Polydorides, about architecture in Cyprus through the years. This will be followed by a short talk by Grant Watson, curator of "bauhaus imaginista", and Luca Frei, who conceived the exhibition structure. The exhibition opening will wrap up with Chronos contemporary music ensemble playing pieces by European composers of the Bauhaus era.

"bauhaus imaginista – collected research"
bauhaus imaginista – collected research is a comprehensive international project on the occasion of the centennial anniversary of the school with a focus on its international dissemination and reception. From its inception, the Bauhaus was internationally oriented, students and educators came from Europe and Asia to become affiliated with the school. It was characterized by heterogeneity and at different times it assumed ideas from the arts and crafts movement, socialism, communism and spiritualism, soviet constructivism and "Neues Bauen". In 1933 the school was shut down and forcefully dissolved by national socialists, whereupon many of its members were forced to leave Germany. Subsequently, the spirit of Bauhaus spread also in countries and cultures outside Europe. In collaboration with researchers and academics from Brazil, China, India, Japan, Morocco, Nigeria, Russia and the USA, bauhaus imaginista traces this expansion in different parts of the world. The exhibition unites ideas, research and documentation of bauhaus imaginista. The artist Luca Frei has developed a structure – part sculpture, part exhibition architecture – as a room, in which visitors can grapple the different levels of this project. It includes curatorial research, texts and images for each of the four chapters, as well as documentation of the international bauhaus imaginista programme from 2018. A computer terminal where visitors can search the online-magazine of bauhaus imaginista and print photos and texts, and collate them in the available folders, has a central role in the installation. A separate film programme shows specially made works by contemporary artists and researchers Zvi Efrat, Kader Attia, the Otolith Group and Wendelien van Oldenburgh, on subjects and histories of Bauhaus.

"Fivos Polydorides – representative of Cyprus modernism"
Limassol-based architect Fivos Polydorides is among the Cypriot modernist architects. His work presented and celebrated in this exhibition, attempts to create a link between architecture in Cyprus and the Bauhaus movement.

Curating team: Yiorgos Hadjichristou office
Director: Yiorgos Hadjichristou
Person in charge: Maria Yiannakou
Team: Maria Yiannakou, Elli Balabanidou, Christina Galanou, Anastasis Balabanides, Elena Kapakiotou, Yiorgos Hadjichristou
Collaborator: Alexis Papadopoulos
Scanning: Alexis Papadopoulos, Phidias Pavlides, Maria Yiannakou
Material: archive of Fivos Polydorides

Grant Watson is a curator and researcher based in London. Recent projects include How We Behave with If I Can’t Dance, Amsterdam, exploring questions of life practice and politics through filmed interviews conducted in cities including London, Sao Paulo, Mumbai and Los Angeles. Other recent curatorial projects include Practice International at Iniva, London, Iaspis, Sweden, Casco, Holland (upcoming publication 2016); and Keywords at Tate Liverpool; and the research collaborations Practice International and Tagore, Pedagogy and Contemporary Visual Cultures, which address questions of the transnational through art. Watson has also developed several ambitious projects on textiles and textile histories in relation to contemporary art. Watson was the Senior Curator at the Institute of International Visual Arts, London (2010–2014), Curator at the Museum of Contemporary Art, Antwerp (2006–2010) and Curator of Visual Arts at Project, Dublin (2001–2006).

Luca Frei, born 1976 in Lugano, Switzerland, lives and works in Malmö, Sweden. His work, which includes a wide range of media such as drawing, collage, painting, installation, performance, video, and photography, often develops in response to a specific context in the form of architectural interventions, narrative environments or exhibition structures that invite public participation and dialogue. His consistent thematic preoccupations encompass the measurement of time, the relationship between the body and architecture, as well as the juxtaposition of private and public spaces. Luca is Associate Professor of Basic Studies at the School of Visual Arts and the Royal Danish Academy of Fine Arts in Copenhagen, Denmark. Among others, Frei has had solo shows at Barbara Wien, Berlin; Kunsthaus Glarus; the Bonner Kunstverein; and the Lunds Konsthall along with participation in numerous biennials such as the Cairo Biennial; the Prague Biennial; the Istanbul Biennial; and exhibitions at the Edinburgh City Art Centre; Van Abbemuseum in Eindhoven; Centre Pompidou in Paris; and Moderna Museet in Stockholm. Recent exhibitions include Malmö Konsthall; Azkuna Zentroa Bilbao; Tate Liverpool; MHKA, Antwerp; and Nottingham Contemporary. For Corresponding With Luca will conceive a ‘representation’ or artist’s impression of the Bauhaus-related exhibition produced by Renshichiro Kawakita in collaboration with Takehiko Mizutani at the Tokyo Academy of Arts in 1931. This new work will include a sculptural installation with photographic documentation and a sound element. Frei is also developing the design of exhibition furniture for this chapter.

 

Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Κύπρου παρακολουθεί με έντονο προβληματισμό να επαναφέρεται στην επικαιρότητα η ανέγερση Καθεδρικού Ναού στο χώρο του Δημοτικού Κήπου Πάφου, ως αποτέλεσμα να αναδημοσιεύει τις θέσεις του, ως αυτές ανακοινώθηκαν πριν μία δεκαετία.

Ο Δημοτικός Κήπος Πάφου είναι αναπόσπαστο μέρος του ιστορικού κέντρου της Πάφου, ένα από τα σημαντικότερα σημεία αναφοράς της πόλης, ο οποίος διαχρονικά αποτέλεσε ένα σημαντικό χώρο κοινωνικής συνάθροισης και πολιτιστικής δραστηριότητας. Το ενδεχόμενο ανέγερσης, στον συγκεκριμένο χώρο, μιας τέτοιας δυναμικής κλίμακας κτηρίου με τεράστιο όγκο και ύψος, θα προκαλέσει σοβαρή ρήξη στο πολεοδομικό ιστό και δεν θα μπορεί να ενταχθεί αρμονικά στο περιβάλλον. Η χωροθέτηση αυτής της κλίμακας κτηρίου στο Δημόσιο Κήπο δεν παραβιάζει μόνο βασικές αρχές αστικού σχεδιασμού, αλλά ούτε μπορεί να τεκμηριωθεί επιστημονικά.

Η Πάφος μέσω του θεσμού της πολιτιστικής πρωτεύουσας έχει κληρονομήσει ένα σύνολο κτηρίων και πλατειών, τα οποία υλοποιήθηκαν με σεβασμό στα σχέδια ανάπτυξης και τον ιστορικό χαρακτήρα της πόλης. Αυτός ο πλουραλισμός έργων ανάπτυξης είναι υποχρέωση των αρμόδιων αρχών να τα προστατεύσει, ενισχύσει και συμπεριλάβει σε αυτά και τον Δημοτικό Κήπο, όπου η μορφή ανάπτυξης του θα πρέπει να γίνει με σεβασμό στο περιβάλλον και την ιστορία του μέσα από ένα σύγχρονο σχεδιασμό αναβίωσής του.

Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Κύπρου δεν είναι αντίθετος στην ανέγερση Καθεδρικού Ναού στη πόλη της Πάφου, με την προϋπόθεση ότι, η χωροθέτηση του θα πρέπει να επιλεγεί βάση επιστημονικών κριτηρίων, αρχιτεκτονικά, πολεοδομικά και περιβαλλοντικά. Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Κύπρου χαιρετίζει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου, το οποίο όμως καλείται να προβεί σε όλες ενέργειες ώστε ο εν λόγω χώρος περιέλθει στην κυριότητα του Δήμου και προχωρήσουν στην προκήρυξη αρχιτεκτονικού διαγωνισμού με σκοπό την άμεση αναβίωση του Δημοτικού Κήπου.

 

 

 

Η Πρεσβεία της Σλοβενίας στην Αθήνα, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Βραζιλίας στη Λευκωσία, διοργανώνουν την Έκθεση "Η Ποιητική της Αρχιτεκτονικής του Όσκαρ Νιεμάγιερ” της Danica O. Kus, φωτογράφου αρχιτεκτονικής. Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα,18 Μάρτιου στις 19:30 στον εκθεσιακό χώρο “Πολιτιστικό Κέντρο Αγοράς Παλλουριώτισσας", Παλιά Αγορά Παλλουριώτισσας (Άγιου Ανδρέου 7, 1040 Λευκωσία). Η Έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό μέχρι και τις 22 Μαρτίου 2019.

«Η αρχιτεκτονική είναι η μορφή τέχνης που πάντοτε μας περιβάλλει και επηρεάζει την καθημερινότητά μας. Μπορεί να γεννήσει ανησυχία ή έμπνευση. Μπορεί να είναι μέτρια ή να μας κόψει την ανάσα. Οι φωτογραφίες της Ντανίκα Ο. Κους αποτυπώνουν την έμπνευση που μπορεί να είναι η αρχιτεκτονική. Οι φωτογραφίες της είναι καθαυτή μορφή τέχνης».

"Η ποιητική της αρχιτεκτονικής του Όσκαρ Νιεμάγιερ"
Ως φωτογράφος αρχιτεκτονικής, με ενδιαφέρει να εξετάσω τη μοναδική ταυτότητα του χώρου, ούτως ώστε να αποτυπώσω τον χαρακτήρα του. Φωτογραφίζω τα μοναδικά κτίρια του θρυλικού Βραζιλιάνου αρχιτέκτονα Όσκαρ Νιεμάγιερ εδώ και αρκετά χρόνια. Εμπνευσμένη από την πρωτοτυπία του, την καθαρή του αισθητική, τις κομψές καμπύλες και τις εκφραστικές λεπτομέρειες, σαγηνεύτηκα από τον κόσμο της διαχρονικής του αρχιτεκτονικής. Δεν εστίασα στο ρεαλιστικό αρχιτεκτονικό αντικείμενο στο σύνολό του, αλλά αναζήτησα τα χαρακτηριστικά του χώρου, την ατμόσφαιρα και τη μορφή του, όπως τις εμπλουτίζει το φως. Οι ρυθμοί και οι αναλογίες του λευκού σκυροδέματος με ενέπνεαν όταν περπατούσα στα κτίριά του. Οι κτιστές μορφές μού έμοιαζαν με γλυπτά που αναδείκνυε το φως. Οι φωτογραφίες είναι από την Ισπανία (Αβιλές), την Βραζιλία (Νιτερόι, Κουριτίμπα, Μπέλο Οριζόντε, Μπραζίλια, Σάο Πάολο) και τη Γαλλία (Παρίσι).

Ντανίκα Ο. Κους φωτογράφος αρχιτεκτονικής ∙ Σύντομο Βιογραφικό
Γεννήθηκε στη Σλοβενία, σπούδασε Φωτογραφία στο Βέλγιο στην Ακαδημία RHoK, ενώ επίσης κατέχει πτυχίο στο μάρκετινγκ από το Τμήμα Οικονομικών του Πανεπιστημίου του Μάριμπορ της Σλοβενίας. Το πάθος της για την φωτογραφία την έκανε να εξερευνήσει τα κτίρια όχι μόνο ως αρχιτεκτονικά αντικείμενα, αλλά και για να διαπραγματευτεί την ατμόσφαιρα των εξωτερικών και εσωτερικών χώρων. Το ενδιαφέρον της επικεντρώνεται στο να εξετάσει την μοναδική ταυτότητα του χώρου, ώστε να αποτυπώσει τον χαρακτήρα του. Το έργο της έχει εκτεθεί σε αρκετές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις. Κάποιες φωτογραφίες βρίσκονται στη μόνιμη συλλογή του Μουσείου Καλών Τεχνών του Χιούστον, του Μουσείου Ροντέν στο Παρίσι, της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Γαλλίας, καθώς και σε ιδιωτικές συλλογές. Τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό φωτογραφίας της εταιρείας Vitra Belgium «Πώς να βλέπουμε – Τζορτζ Νέλσον» το 2008. Έλαβε επίσης Τίτλο Αριστείας στον διαγωνισμό «Μικρά Ζητήματα Μεγάλης Σημασίας», για τη σειρά Σκάλες στο Μουσείο Έντουαρντ Χόπερ Χάουζ, στο Νάιακ της Νέας Υόρκης. Το φωτογραφικό της έργο έχει δημοσιευθεί σε πλήθος βιβλίων, περιοδικών και διαδικτυακών εκδόσεων. https://www.danicakus.com/ 

 

Oscar Niemeyer logo1

Oscar Niemeyer --logo2

 

The Embassy of Slovenia in Athens, in cooperation with The Embassy of Brazil in Nicosia, have the pleasure to invite you to the opening of “Poetics of Oscar Niemeyer's Architecture” exhibition. The opening will take place on Monday, 18th March at 19:30 at Social and Cultural Centre of Pallouriotissa, Palia Agora Palouriotissas (Agiou Andreou 7, Nicosia 1040).

“Architecture is the art form that always surrounds us, and influences our everyday lives. It can frustrate or inspire. It can be mediocre or leave us breathless. The photography of Danica O. Kus captures the inspiration that can be architecture. Her photography is its own art form”.

"Poetics of Oscar Niemeyer's Architecture"
As an architectural photographer I am interested in investigating the unique identity of space in order to reveal its character. I have been photographing the unique buildings of legendary Brazilian architect Oscar Niemeyer for several years. Inspired by his originality, pure aesthetics, graceful curves and expressive details I was captured in the world of his timeless architecture. I was not concentrated on the realistic architectural object as a whole but I was searching for the characteristics of the space, its atmosphere, and form enriched by light. The rhythms and proportions of white concrete inspired me when I was walking through his buildings. The constructed forms appeared to me as sculptures, dignified by light. The photographs were made in Spain (Avilés), Brazil (Niteroi, Curitiba, Belo Horizonte, Brasilia, Sao Paulo), and France (Paris, Le Havre).

Danica O. Kus, Architectural photographer ∙ Short Bio
Born in Slovenia, studied photography in Belgium at RHoK Academy, holds also a degree in marketing from the University of Maribor – Faculty of Economy, Slovenia. Passion for photography led her to explore buildings not only as an architectural object but also addresses the atmosphere of the inner and other space. She is interested in investigating the unique identity of the space in order to reveal its character. Her work has been exhibited in several solo and group exhibitions. Some images are part of the permanent collection of Museum of Fine Arts Houston, Rodin Museum Paris, Bibliothèque Nationale de France and private collections. She was honored with first prize of Vitra Belgium, photo competition 2008 “How to see” George Nelson. She also received Award for Excellence for Competition “Small Matters of Great Importance” for series Stairs at Edward Hopper House, Nayack, NY. Her photography work has been published in various books, magazines and web publications. https://www.danicakus.com/ 

 

 

Page 1 of 36

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Κύπρου ιδρύθηκε το 1981 με στόχους, ανάμεσα σε άλλους, την προώθηση και ανάπτυξη της Αρχιτεκτονικής ως Επιστήμης και Τέχνης, την προστασία του επαγγέλματος του Αρχιτέκτονα, την επιμόρφωση των Αρχιτεκτόνων – μελών του, την βελτίωση της νομοθεσίας που αφορά τα τεχνικά θέματα και την πληροφόρηση του κοινού για θέματα που αφορούν την αρχιτεκτονική.